TH-20 Súlyterhelésű biztonsági szelep

 

Szerelés

A biztonsági szelep be- és kilépőcsonkjai belső menettel rendelkeznek. A szelephez csatlakozó belépőoldali csővezetéket a nyomástartó rendszer részének kell tekinteni és az a rendszerre vonatkozó követelményeknek kell megfeleljen. A belépőoldali csővezeték rövid legyen és a nyomástartó rendszer felé lejtsen. A belépő és kilépő csővezeték belső átmérője a DN 3/4" méretű biztonsági szelep esetén min 20 mm, a DN 1" méretű biztonsági szelep esetén min. 25 mm legyen! A kilépőoldali csővezetéket befagyás ellen védeni kell! A biztonsági szelep csak álló helyzetben szerelhető fel (azaz a tányért nyomó szár függőleges helyzetű legyen)!

Kezelés

A szelep működtetését havonta egy alkalommal a kar kézzel történő megemelése által ellenőrizni kell. A szelep megbontását, a szelepházban elhelyezett gumigyűrű cseréjét csak szakszerviz végezheti a beavatkozás bizonylati kötelezettségének eleget téve!

Felhasználási terület

A Nyomástartó Edények Biztonsági Szabályzatának és a Kazánbiztonsági Szabályzat hatálya alá nem tartozó stabil nyomástartó edények túlnyomásvédel­ me víz és a szerelvény szerkezeti anyagaira közöm­bös folyadékok használata esetén maximum 160 °C esetén.

Kivitel

A ház és a szeleptányér bronzöntvény, a zárófelület olajálló gumigyűrűvel ellátott bronzfelület. A kar és az emelőszerkezet acél, az ellensúly öntöttvas.

Nyomástartományok

Rendeltetéstől és az alkalmazott ellensúly méretétől függően az alábbi nyomástartományokban állítjuk be a szelep nyitónyomását.

Méret DN
Ellensúly
O -gyűrű mm
0,5 kg 1 kg 1,5 kg 3,5 kg
3/4"
1,5-3 bar
3-5 bar 4-7 bar  
ø 19,2 x 3
1"
1,5-3 bar 2-4 bar 4-7 bar
ø 25 x 3
1"
0,1-0,35 bar
0,35-0,7 bar 0,45-1 bar 1-1,8 bar
ø 49 x 2,5

 

1.Súly 2.Zárógyűrű 3.O-gyűrű 4.Elszegecselt csap ............ 5.Adattábla

1,5-7 bar

3.O-gyűrű

Műbizonylat

 

Súlyterhelésű biztosági szelep

adatairól

Gyártás éve

 

Típusjel

TH-20

Névleges átmérő DN

/

Névleges nyomás PN

7 bar/1,5 bar

Fúvókaátmérő mm

 

Fúvóka keresztmetszet mm

 

Közeg

víz

Ellensúly tömege kg

 

Teljesítmény tényező α

 

Megengedett hőmérséklet

max. 160°C

Megengedett ellennyomás

max. 0,2 bar

Nyitónyomás bar

 

Szabvány

MSZ 7400/3

Víznyomáspróba értéke

7 bar

Garancia

Gyártmányunkat a számla szerinti eladási naptól számított 12 hónapig díjmentesen javítjuk, ha azt az itt leírtaknak megfelelően szerelték és használták. A készüléket javítás esetén a telephelyünkre be kell szállítani.

Figyelem! Ez a biztonsági szelep a Nyomástartó Edények Szabályzata és a Kazánbiztonsági Szabály­ zat hatálya alá tartozó nyomástartó edények túlnyo­ másvédelmére nem használható fel!

Figyelem!

Ha a nyomás eléri az adattáblán megjelölt értéket, a biztonsági szelep lefúj. A tányér helyére visszahelyez­ kedik, ha a nyomást lecsökkentjük a lefúvási érték alá 1 bárral.